Tuesday, October 6, 2009

Μα έχει Πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία


E πείτε μου λοιπόν ότι θα έπρεπε να έχουμε Πανσέληνο για να ξεμπουκώσει ο Σισέ! Οτι θα έπρεπε να περιμένω το ολόγιομο φεγγάρι για να πάρει μπροστά το υπερ-όπλο.

Πείτε μου ότι δεν θα μπορούσα να αποφασίσω τι με χαροποιεί περισσότερο; Το 6 στα 6 ή η αναγέννηση του Tζιμπρίλαρου;

Πείτε μου ότι από εκεί που είχα προσπαθήσει να πείσω τον εαυτό μου πως, δεν γαμιέται, ένα ματς είναι μέχρι τη διακοπή ας το πάρουμε όπως το πάρουμε, έστω και με ...μισό μηδέν για να μην ξαναδούμε το έργο το περσινό και το προπέρσινο όταν πριν από κάθε διακοπή τα κάναμε μαντάρα και αφήναμε τη μίρλα να σέρνεται και να δηλητηριάζει την ομάδα, θα βρεθώ να στενοχωριέμαι που έρχεται η διακοπή να κόψει το ρυθμό της ομάδας!






* Μήπως πρέπει να ξεκινάμε τους αγώνες από το 46ο λεπτό; Αφού μας πάει περισσότερο το δεύτερο ημίχρονο ρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε;

* Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να πετάμε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο (αν και ειδικά σήμερα δεν ήταν εντελώς για τον κάδο απορριμάτων το πρώτο μέρος, αφού σ΄ αυτό μπήκε το καθοριστικό γκολ του Λουκά!).

* Μήπως θα πρέπει να παίζει βασικός αυτός ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ Ο ΝΙΝΗΣ ώστε να μην σιχτιριάζουμε αρχικά και να μην εκστασιαζόμαστε στη συνέχεια; ΄Η μήπως θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στον τεντά και να παραδεχτούμε ότι ξέρει να διαχειριστεί τον μικρό πολύ καλύτερα από ό,τι οι δικές επιθυμίες υποδεικνύουν;

Τι να πεις για το ματς με τη Λάρισα;

Στο πρώτο μέρος η ομάδα δεν βλεπόταν. Μύριζε γκέλα αφού η Λάρισα στάθηκε πολύ καλά και είχε και κάποιες καλές ευκαιρίες. Ελα όμως που ο Βύντρα είχε διαφορετική γνώμη! Το γκολάκι που έβαλε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν το πιο καθοριστικό για την μετέπειτα έκβαση του αγώνα. Απλά σκεφτείτε τι μπινελίκι θα έπεφτε στα αποδυτήρια (που σιγά μην δεν έπεσε δηλαδή, αν αναλογιστεί κανείς πώς εξήγησε ο τεντάς τη γκριμάτσα που έκανε στη φάση του γκολ - "αισθάνθηκα ότι δεν το αξίζαμε γιατί παίζαμε άθλια...") και πώς θα έμπαινε η ομάδα να παίξει στη συνέχεια.



Και αν το πρώτο μέρος θεωρήθηκε (εκτός του γκολ) ως μη γενόμενο, ήρθε το δεύτερο να μας αποζημιώσει πέρα για πέρα. Ηρθε το απίστευτο γκολ του τιτανοτεράστιου Κώστα Κατσουράνη που ζήλεψε τη δόξα του Παλέρμο και με το έξυπνο σε σύλληψη και άψογο σε εκτέλεση γκολ "κλείδωσε" ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Κατσούρ έδειξε ποια είναι ουσιαστικά η διαφορά της φετινής ομάδας από την περυσινή. Εχεις έναν αμυντικό χαφ μεγάλης ποιότητας, που μαρκάρει, που δημιουργεί, που σκοράρει. Τρία γκολ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και ένα ακόμα στην Ευρώπη.




Και μετά ήρθε ο Σισέ. Ο Τζιμπρίλαρος που πάλι έδειχνε να μη του βγαίνει τίποτα στον αγώνα, αλλά στην πιο καθοριστική στιγμή, εκεί που έχασε μια ΑΚΟΜΑ ευκαιρία, ήρθε το σύνθημα από την εξέδρα για να του δείξει πως οι οπαδοί βρίσκονται στο πλευρό του. Πως του έχουν εμπιστοσύνη γιατί δεν γίνεται ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ρε γαμώτο αυτός ο παίκτης να μην πάρει τα πάνω του. Και σα να πήρε δύναμη από αυτή την έμπρακτη συμπαράσταση πέταξε το γκολάκι του, το οποίο μόνο εύκολο δεν ήταν. Απλώς ένας παίκτης κλάσης κάνει και τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα. Και όταν ξεκίνησε τους πανηγυρισμούς κατάλαβαν μάλλον όλοι πόσο πολύ ανάγκη το είχε αυτό το γκολ. Εκανε τούμπες (που οι κομπλεξικοί σπορτκάστερς έσπευσαν να μας θυμίσουν ότι ανάλογες έκανε ο Λούα Λούα - ναι ρε σεις αποκλειστικές τις είχε ο Λούα στο τετράγωνο, έχει την ευρεσιτεχνία!), φίλησε τη φανέλα, έδειξε με το χέρι του στον ουρανό. Αφιέρωσε στον πατέρα του; Ευχαρίστησε τον θεό; Ποιος ξέρει... Πάντως ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕ, αυτό έχει σημασία και για όσους αμφέβαλαν για το αν αυτό είναι τυχαίο, ήρθε ένα δεύτερο γκολ, πραγματικά ΓΚΟΛ ΣΙΣΕ, για να πείσει τον καθένα πως ο Σισέ που γνωρίζουμε, ο Σισέ από τα παλιά τέτοια γκολ τα έχει ...ψωμοτύρι αν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική διάθεση και εκτελεί σε πρώτο χρόνο. Ο Γάλλος άνοιξε λογαριασμό για τα καλά και στο μέλλον δεν θα βάζει το τρίτο και το τέταρτο γκολ ενός αγώνα, αλλά θα βάζει τα κρίσιμα, τα καθοριστικά, αυτά που δίνουν βαθμούς και δεν αποτελούν απλώς το "κερασάκι στην τούρτα".


Για το Νίνη τα είπαμε. Η είσοδός του αλλάζει τη ροή του αγώνα. Με το που μπήκε έδωσε δύο μαγικές μπαλιές στον Σισέ. Δεν είναι τυχαίο που ο Γάλλος λατρεύει τον πιτσιρικά! Θέλω να τον δω από την αρχή σε ένα παιχνίδι, αλλά δεδομένου ότι κάποιες φορές που μπήκε από την αρχή δεν τα πήγε τόσο καλά και καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε απώλειες, αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως ο τεντάς έχει τους λόγους του που τον βάζει στην επανάληψη. Ισως να μην έχει ακόμα δυνάμεις για ένα ολόκληρο 90λεπτο, ίσως θέλει να του αυξήσει το κίνητρο, δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι πως ο μικρός είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ για την ομάδα και πρέπει να φροντίσουν να τον προσέξουν. Και ακόμα πως όσο τα ακούει ο Τεν Κάτε για το γεγονός ότι δεν του συμπεριφέρεται σωστά, άλλο τόσο πρέπει να του αναγνωριστεί πως έχει κάποια συμβολή στην πρόοδο του μικρού.

Καθοριστική η συμβολή του Βύντρα. Εβαλε το γκολ στο κομβικό σημείο, έβγαλε ένα ακόμα πάνω στη γραμμή σε ένα άλλο κρίσιμο σημείο.

Πολύ καλός ο Τζόρβας, έκανε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις. Στη φάση του δεύτερου δοκαριού της Λάρισας, ούτε που φαντάστηκα πως είχε αγγίξει τη μπάλα. Κι όμως είχε βάλει το ...χέρι του για να καταλήξει στο δοκάρι και στη συνέχεια μακριά από την εστία.

Πολύ καλός ο Μπιέρσμιρ, συγκινητικός ο Σαριέγκι που έφαγε τη μπάλα στη μούρη, ακόμα πιο βελτιωμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια ο Καντέ.

Στάσιμος πάλι ο Λέτο και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως για την αγωνιστική του πτώση ευθύνεται η απουσία του Σπυρόπουλου. Αντε να επιστρέψει κι αυτός! Πολύ καλός ο Γκάμπριελ μας έδειξε τι σημαίνει να υπάρχει έναν πραγματικός μπακ χαφ (αν και ο ίδιος μάλλον αγνοεί τι σημαίνει μπακ...) που ανεβαίνει, ανυπομονώ να δω τον Γιούρκα από δεξιά και τον Σπυρό αριστερά.

Δεν τον πήγε τον Σάλπι σήμερα το ματς, ο Κάρα χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση. Ξεκούραση λέω και όχι απαξίωση. Ας μην ξεχνάμε πως από τη δική του πάσα έβαλε το γκολ ο Βύντρα.

Πολύ καλός για άλλη μια φορά ο Ζιλμπέρτο, το λέω κυρίως γι΄ αυτούς τους εμπαθείς εκεί στο Goal που τον βλέπουν αόρατο εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η ομάδα έχει δυνατότητες, έχει ποιότητα, θα αρχίσει να ρολάρει, μπορούμε επιτέλους να είμαστε ΚΑΙ ήρεμοι ΚΑΙ πρώτοι να ξεκουράσουμε τους κουρασμένους (αν και μια κουβέντα είναι αυτό, με 10 παίκτες στην Εθνική) και να περιμένουμε την επιστροφή των μπακ.

Α και πούσαι μπαρμπα Οτο; Κοίτα μην κάνεις κανα αστείο και μας καταστρέψεις τον Γιούρκα που τον περιμένουμε πώς και πώς!

Οχι, ο μικρός δεν έμπλεξε σε καβγά.
Το μάτι του το μαύρισε ο Σιμάο
όταν του έριξε τη μπάλα στο πρόσωπο
κατά λάθος στην προπόνηση.




Scratch: Πώς τα κατάφερε έτσι ο Κάκος στην Ξάνθη; Ενα γκολ με χέρι το μέτρησε και ένα άλλο με χέρι το ακύρωσε! Αξιος!



Scratch 1: Ιδρωσε αλλά τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ. O Hρακλής γιατί τα έχωσε στον Παμπορίδη;


Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια...

32 comments:

The Bgt said...

1η!!!!

:))))))

gatti said...

@The Bgt: Τι ταχύτητα είναι αυτή παιδί μου! :)))))

pensierix said...

Οποιος πει ότι ο Τεν Κάτε δεν διαχειρίζεται σωστά το Νίνη, να πέσει φωτιά να τον κάψει...Οι Παναθηναϊκάρες το παιδί το είχαν τελειωμένο μετά από τη περσινή χρονιά και τώρα φωνάζουν γιατί ο Τεν Κάτε τον χρησιμοποιεί με φειδώ...Το Νίνη τώρα δεν τον φοβάμαι αν μένει στο πάγκο, τον φοβόμουν πολύ περισσότερο πέρσι που φαινόταν χαμένος προσπαθώντας να αποδείξει ότι αξίζει...Ο Τεντάς βλέπει ότι είναι φορμαρισμένος (αλήθεια, θα του πιστωθεί η προετοιμασία του Νίνη φέτος ή ούτε κι αυτή;), θα τον βάζει σταδιακά όλο και περισσότερο και στη φάση αυτή τον θέλει φρέσκο για να τον ρίχνει στη μάχη σε κουρασμένες άμυνες...

Κλασσικό γκολ αλά Σισέ το τελευταίο, το χάρηκα πολύ τόσο για το διαφαινόμενο ξεμπούκωμα του Τζιμπρίλαρου(που μόνο ντίβα δεν την έχει δει μέχρι τώρα) όσο για τη στήριξη που είχε από τον κόσμο πριν το γκολ, απόδειξη του ότι η γιούχα δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα...Δεδομένης και της ψυχολογικής κατάστασης του Γάλλου, τα δυο γκολάκια ήρθαν τη κατάλληλη στιγμή...

Στα θετικά, η έκφραση του προπονητή στο γκολ του Βύντρα, απόδειξη των απαιτήσεων που έχει από την ομάδα...Το ματς θα μπορούσε να είχε άλλη εξέλιξη αν κάποιες φάσεις είχαν διαφορετική κατάληξη αλλά, εύκολα ή δύσκολα νομίζω ότι θα το παίρναμε το ματσάκι...

ΥΓ
Τα γκολ του Κατσουράνη εξαιρετικά αφιερωμένα στους άμπαλους που μιλούσαν για "πολυτέλεια" όταν τον αποκτούσαμε...

ΥΓ1
Ο Λουκάς πλασάρει καλύτερα από τον Ζιλμπέρτο...

koutavaki said...

Με κάλυψες πλήρως!!!Χάρηκα παιχνιδάκι σήμερα,γιατί αν και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο...κάπως,η ΑΕΛ στάθηκε αρκετά καλά.Για το Σισέ κι εγώ πιστεύω πως ξεμπούκωσε!Έπρεπε να μας έβλεπες στην καφετέρια μετά το 2ο γκολ(όλοι βάζελοι ήμασταν):"Άντε ρε Σισέ,κουράγιο λίγο ακόμα!"Το τι χαρά κάναμε,όχι για το γκολ,αλλά για τον ίδιο,δεν περιγράφεται!Έπρεπε να μας έβλεπες!(Όταν λες ότι άκουσε σύνθημα από την εξέδρα,εννοείς ότι φώναζαν το όνομά του ή κάτι άλλο?Δεν πήρα γραμμή!).Το Δημητράκη τον βλέπω να τρέχει σαν τρελός και να προσπαθεί να πάρει κεφαλιές ο έρμος και τον λυπάται η ψυχή μου!Σε συγκινεί μέχρι δακρύων ώρες ώρες ρε παιδί μου!Ο Τζόρβας μου δίνει την εντύπωση ότι "απλώνει" θετικά vibes μπροστά από το τέρμα.Δε φοβήθηκα ούτε σε μία φάση!(Γατί στη φάση που λες ,εγώ είδα ότι είχε ακουμπήσει τη μπάλα πρώτα και μετά πήγε δοκάρι!Χιχιχι!)Αν ήταν ο Μάριο,από τα 4 σουτ που έκανε η ΑΕΛ τα 5 θα ήταν γκολ.(Κακίες).Για το Λέτο,διακρίνωντας ότι δεν έκανε το μπουκαδόρο αλλά καθόταν λίγο πιο πίσω,νομίζω κι εγώ ότι φταίει η απουσία του Σπυρό.
Υ.Γ.:Καλά ρε γατί,είπε μια μπούρδα ο τεντάς για να δικαιολογήσει τα μούτρα του στο πρώτο γκολ και το έχαψες???Να σου πω εγώ τι σκεφτόταν:"Κοίτα τον αλήτη,το Βύντρα!Εμ έβγαλε νοκ άουτ όλα τα μπακ με τα βουντού,εμ πιάσανε τα μάγια και το Σαριέγκι,εμ σκόραρε κιόλας!Τι άλλο θα κάνει ο π**στης προκειμένου να μην ξαναβγεί από την εντεκάδα???".Απλό.

koutavaki said...

Α ξέχασα!Το γκολ του Κατσουράνη ήμουν σίγουρη ότι πήγαινε έξω!Με κούφανε ολίγον τι!Και μετά το γκολ πέρυσι με τη Μολδαβία(αυτό που ξαράχνιασε το τέρμα)νόμιζα ότι τα είχα δει όλα από τον Κώτσο...

eforas said...

Δικαιώνονται τώρα όλοι αυτοί (εγώ δηλαδή) που υποστηρίζουν ότι ο Βύντρα είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός μέσος, όπως και ο Γκάμπριελ. Ο Σισέ χαλαρά βγαίνει πρώτος σκόρερ. Στην καλύτερη ομάδα του χειρότερου πρωταθλήματος της Ευρώπης παίζει. Άντε γειά! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Καλημέρα μας!

island said...

Στο πρώτο ημίχρονο (έβλεπα τον αγώνα σε καφέ) όλοι ήταν μουδιασμένοι. Βρίζανε τον Σισέ, βρίζανε τον Καραγκούνη. Όταν έβαλε το γκολ ο Βύντρα τον ειρωνευόντουσαν πως πρέπει να παίζει επίθεση το παλικάρι καθώς είχε και δοκάρι πριν και μια ακόμα ευκαιρία μετά, αφού οι άλλοι δεν μπορούν. Για τον Σισέ να δεις ειρωνεία. Και δεν είχαν και άδικο. Το θέαμα ήταν αυτό που καθόριζε. Τα προβλέψιμα που ο Κάρα έπαιρνε την μπάλα και όλη η ομάδα ήταν στατική. Δεν κυνηγούσε κανείς. Και στο γκολ δείχνει ο τεντάς πως ξέρει που βρίσκεται και τί είναι Παναθηναϊκός. Άλλοι προπονητές θα το είχαν πανηγυρίσει έξαλλα το γκολ αφού τα παρέμενε η θέση πιο σταθερή στον κώλο τους. Αυτός όμως ήταν απογοητευμένος. Και αυτοί είναι προπονητές και όχι οι υπόλοιποι ταβερνιάρηδες που είχαμε κατά καιρούς. Μην ξεχνάμε πως ο τεντάς έφτιαξε αυτήν την πολύπαθη άμυνά μας σε μια σχετικά αξιόπιστη άμυνα με έναν μόνο σοβαρό αλλά άπειρο ακόμα κεντρικό αμυντικό. Και πλάι του έδεσε και τους άλλους. Έχει και τις εμμονές τους βέβαια αλλά ποιος δεν έχει;

Ο Τζιμπρίλ ξεμπούκωσε. Αλλά δεν ξέρω ακόμα, με έναν Καραγκούνη μέσα κουρασμένο, πόσες πάσες θα πάρει στα επόμενα ματς τόσο καλές όσο του Νίνη.

Ο Νίνης φανταστικός. Αλλά ακόμα είναι για το β ημίχρονο. Πιστεύω πως λόγω της απειρίας του, μόλις μπαίνει από την αρχή, τα δίνει όλα και δεν κάνει καθόλου συντήρηση δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τελειώνουν στο 60. Τότε που η ομάδα πρέπει να πνίξει τον αντίπαλο.

Ο Κάρα πρέπει να ξεκουραστεί όπως λες και εσύ και όχι να απαξιωθεί.

Ο Ζιλμπέρτο ας είναι αόρατος για τους άλλους και ας κατευθύνει έτσι το κέντρο όπως μόνο αυτός μπορεί. Δεν με νοιάζει τί λένε οι ΑΡΔ.

Με 3-4 καλά παιχνίδια ακόμα πιστεύω ότι και ο Τζόρβας θα προστεθεί σαν μια πολύ καλή μονάδα στην ανανεωμένη άμυνά μας.

Και ο Λέτο χρειάζεται ξεκούραση. Και ίσως ήταν λάθος που διώξαμε τον Ιβ. Γιατί θα παίζανε εναλλάξ και δεν θα ξεφούσκωνε κανείς.

Είναι ωραίο, το παλτό, ο άμπαλος, ο κουτσός, να βάζει 2 τεμάχια δύσκολα. Πονάει 2 φορές.

ο Μπιέρσμιρ με καλούς αγώνες ακόμα νομίζω ότι θα γίνει ο νέος Χένρικσεν. Με την μόνη διαφορά πως αυτός μπορεί να βγάζει με αξιώσεις και την μπάλα μπροστά με πολύ καλές μεταβιβάσεις.

Ο Καντέ δεν με πείθει ακόμα. Αλλά δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω πως προσπαθεί.

Ο Βύντρα είναι για μένα ο MVP. Είχε δοκάρι. Είχε γκολ σε κρίσιμο σημείο, είχε μία ακόμα φάση για γκολ εκεί που τον βγάλανε οφσάιντ, είχε και ένα σώσιμο πάνω στην γραμμή. Και όλα αυτά από έναν παίχτη που τον κράζουν διαρκώς σε μία ομάδα που δεν βλεπόταν στο α μέρος.

Ο Σαριέγκι εκτός των άλλων είναι μαχητής. Έφαγε την μπάλα στην μούρη και σηκώθηκε να μαρκάρει. Νομίζω πως έδεσε με τον Μπιέρσμιρ και πλέον δεν αισθάνομαι φόβο σε κάθε επίθεση του αντιπάλου.

Ο Κατσούρ τελευταία ξεκινάει χάλια. Αλλά βρίσκει τον τρόπο να ισοροπεί. Τεράστιος παίχτης. Από αυτούς που δίνουν πρωταθλήματα.

ΥΓ. Την ΑΕΚ γιατί την σφάζουν έτσι τελευταία; Μήπως ήταν αντίδωρο του θείου για τους εύκολους πόντους που παίρνουν συνεχώς τα τηγάνια εκεί μέσα;

Γειά σου ρε γατάκι :)

island said...

@koutavaki

"Κοίτα τον αλήτη,το Βύντρα!Εμ έβγαλε νοκ άουτ όλα τα μπακ με τα βουντού,εμ πιάσανε τα μάγια και το Σαριέγκι,εμ σκόραρε κιόλας!Τι άλλο θα κάνει ο π**στης προκειμένου να μην ξαναβγεί από την εντεκάδα???".Απλό.

Έχει έμπνευση χαχαχα

zamuc said...

Ωραίο πρωτάθλημα. Μπράβο. Η πλάκα είναι που νομίζετε ότι θα το πάρει ο ΠΑΟ. Σοβαρευτείτε

paoad said...

Και μπάμ και μπουμ οι κουμπουριές!

Επιτέλους στο β είδαμε μπαλίτσα, μπράβο ρε Πανάθα.

Πριν πάω στον Σισέ, θα κάνω μια στάση στο φαινόμενο Καραγκούνης. Ναι, είναι ένας παίκτης που λατρεύουμε να τον μισούμε, βάζει γκολάρες, έχει φοβερό σουτ, είναι ευφυής…. Αλλά αποδεδειγμένα τη κρατάει πολύ τη ρημάδα. Είναι παικταράς, το πιστεύω, αλλά δεν ξέρει τι σημαίνει παιχνίδι με τη μία. Κ κατά τη γνώμη μου αυτό "καίει" τον Γάλλο- που έχει μάθει όλα να τα κάνει σε πρώτο χρόνο. Σε πρώτο χρόνο θα κάνει τη κίνηση για το γκολ, σε πρώτο χρόνο θα κάνει το σουτ, σε πρώτο χρόνο θα κάνει τη πάσα- με άλλα λόγια όλα θα τα κάνει με τη μία- χωρίς χρονοτριβές.

Νομίζω πως δεν πρέπει να κρίνουμε τον Παο του πρώτου και του δευτέρου ημιχρόνου αλλά τον Παο με τον Καρα και χωρίς αυτόν. Από το 60 που βγαίνει ο Κάρα κ μπαίνει ο πιτσιρικάς, η ομάδα απογειώνεται κ όλα λειτουργούν ρολόι.

Πάντως, σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα έβγαλε πολλά πράγματα στο γήπεδο, οπότε είμαι μπορώ να είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια.
@pensierix
Με πληγώνει πολύ το το ΥΓ1 αλλά είναι γεγονός!
Υ.Γ. Πόσο με πωρώνει ο Σισέ. Πετάει το μπαλάκι του, κάνει τις τούμπες του και χωρίς δεύτερη σκέψη βγάζει τη φανέλα και φιλάει το τριφύλλι απευθυνόμενος προς τον κόσμο. Μετά έρχεται η εκτόνωση, αφιερώνει το γκολ στον πατέρα του και στη συνέχεια με χαλαρό τρέξιμο κατευθύνεται προς τον προπονητή του, τον οποίο ασπάζεται δείχνοντας σε όλους πόσο πολύ τον εκτιμά. Ξαναβάζει τη φανέλα του και κατευθύνεται ήρεμος προς τη σέντρα. Έλα μωρί παικτούρα! Κάθε αγωνιστική τέτοια θέλω να βλέπω και να τρελαίνομαι.

tzonakos said...

Ααααααααπίστευτο γκόλ ο Κατσουράνης και δύο ο Σισσέ, ωραία !
Πολυ καλός ο Νίνης και όλοι αρκετά καλοί.
Τι ξέχασα, τι ξέχασα,... α το γκόλ του Βύντρα.
Πρέπει να πούμε κι ενα μπράβο στο Βύντρα αντι να ψάχνουμε τις γκριμάτσες του και να πανηγυρίζουμε πιο πολύ για τον Σισσέ.
Μην γίνεστε γκρινιάρηδες χωρίς λόγο.

gatti said...

@pensierix: Kι εγώ αυτό πιστεύω. Ο Τεν Κάτε κάνει πολύ καλή διαχείριση με τον μικρό και γι΄ αυτό και καταφέρνει να πάρει το μάξιμουμ από αυτόν όταν τον ρίχνει στο παιχνίδι.

Από την άλλη, δεν ξεχνάω πριν από μερικούς αγώνες που τον είχε βάλει από την αρχή και σε ένα κοντινό στο πρόσωπό του ο μικρός είχε κατακοκκινήσει και ήταν έτοιμος να σκάσει. Θέλω να πιστεύω ότι ο ίδιος ξέρει καλύτερα πότε πρέπει να τον χρησιμοποιήσει, αν και σήμερα άκουσα για μια ακόμα φορά μια ενορχηστρωμένη επίθεση στο πρόσωπό του για το ότι δεν βάζει τον μικρό από την αρχή.

Κι εγώ χάρηκα πολύ για τον Σισέ! Καιρός ήταν! Και σίγουρα η στήριξη του κόσμου τον βοήθησε. Εκείνη την ώρα δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ πάντως, ότι αυτός ο Βύντρα πρέπει να έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα μέσα του, αφού καταφέρνει να τα δίνει όλα (άσχετα αν έχει έφεση στα ...τσαφ) παρόλο που όχι μόνο δεν έχει αντίστοιχη στήριξη από τον κόσμο, αλλά αντίθετα ακούει πλείστες όσες φορές το γιουχάισμά του.

Η αντίδραση του Τεν Κάτε δείχνει πως ο άνθρωπος γνωρίζει τις δυνατότητες που έχει η ομάδα και γι' αυτό θυμώνει όταν δεν αποδίδει ανάλογα με αυτές. Κι αυτό είναι σίγουρα θετικό.

Ναι, το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη, αλλά και αυτή η θετική αύρα που υπάρχει τελευταία στην ομάδα, κάτι δείχνει, έτσι δεν είναι;

ΥΓ. Ο Κατσουράνης είναι το βαρόμετρο της ομάδας. Μόνο πολυτέλεια δεν είναι η απόκτησή του. Αντίθετα η καλή του παρουσία κάνει ιδιαίτερα "πολυτελή" τον Παναθηναϊκό ως ομάδα.

ΥΓ1. Είναι γεγονός! Ο Λουκάς έχει ασύγκριτα καλύτερο πλασέ από τον Βραζιλιάνο.

gatti said...

@koutavaki: Γιατί εγώ νομίζεις δεν τρελάθηκα με τον Σισέ; Αρχισα να φωνάζω μόλις έβαλε το γκολ! Οταν λέω ότι άκουσε σύνθημα, εννοώ ότι σε μια αποτυχημένη του προσπάθεια άρχισε να φωνάζει όλο το γήπεδο το όνομά του: "Οεεεε οεεε Τζιμπρίλ Σισέ" και εκείνος μόλις το άκουσε έδειξε πως τρελάθηκε από την συμπαράσταση και από εκείνη την στιγμή τον έβλεπα σαν σβούρα μέσα στο γήπεδο να πηγαίνει όπου πήγαινε η μπάλα.

Ο Μητσάρας ήταν συγκινητικός αλλά δεν τον πήγε το ματς, συμβαίνουν αυτά.

Εγώ χρειάστηκα το ριπλέι για να δω ότι είχε βάλει το χέρι του ο Τζόρβας, μια χαρά τα πήγε για άλλη μια φορά! Ποιος δεν το θέλει αυτό!

Του Λέτο του λείπει το "έτερον ήμισυ" , ο Σπυρόπουλος. Δεν είναι τυχαίο πως έχει "κάτσει" από την στιγμή που παίζουμε με "άμυνα ανάγκης" και με μπακ που δεν μπορούν να ανεβούν. Εχει στερηθεί τις ανάσες του ο Αργεντίνος.

ΥΓ. Ναι, "παίζει" να το σκέφτηκε και αυτό ο τεντάς!

ΥΓ1. Εχεις εξελιχθεί σε μια ...πονήρω! Μα τι πονήρω!!! :))))))))))))

gatti said...

@eforas: E, μα γι΄ αυτό δεν πρέπει να φωνάζουμε που ο τεντάς τους αλλάζει θέσεις! Μια χαρά μπορεί ο Βύντρα να γίνει νέος ...Καραγκούνης! Και ο τυπάρας αντίστοιχα σαν ...στόπερ θα ήταν ένας μαχητής α λα Σαριέγκι! (Εχω τρελαθεί, δεν ξέρω τι λέω...). :)))

Tα καλύτερα έρχονται για τον Τζιμπρίλαρο!!!

Ζήλεψα που δεν ήμουν μέσα στο γήπεδο! Παρόλο που πέρασε σε ένα βαθμό και στο γυαλί η ατμόσφαιρα, ήθελα να είμαι μέσα όταν έβαλε το γκολ και άρχισε τις τούμπες ο Σισέ!

gatti said...

@island: Kι εγώ στο πρώτο μέρος άρχισα να σιχτιριάζω. "Πάλι τα ίδια", σκέφτηκα. Κι όταν έβαλε το γκολ ο Βύντρα, πάλι, λέω "άντε ας τη σώσουμε την παρτίδα να πάμε ήσυχα στη διακοπή και μετά βλέπουμε, μπορεί να γυρίσει και ο Γιούρκας και να αναπτύσσεται λίγο καλύτερα η ομάδα".

Για τον Τεν Κάτε και την αντίδρασή του τα λέμε όλο το χρόνο. Ο άνθρωπος είναι προπονητής, αλλά όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι βοηθός. Τι να πεις, μπορείς να αλλάξεις τα μυαλά του κόσμου; Ας κερδίζουμε και ας έχει ο καθένας την άποψή του.

Ούτε εγώ ξέρω αν αυτές τις πάσες ο Σισέ θα τις πάρει με τον Καραγκούνη παρόντα, αλλά ήδη έχουμε στα θετικά μας το ψυχολογικό "λύσιμο" του Γάλλου κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Κι εγώ θεωρώ πως ο Τεν Κάτε κάτι καλύτερο ξέρει που τον βάζει στην επανάληψη. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα βάζει τον μικρό βασικό.

Η διακοπή θα τους βοηθήσει όλους, αρκεί να μην έχουμε ...παρενέργειες από τους αγώνες της Εθνικής. Νισάφι πια με τις επιλογές του Ρεχάγκελ, όλοι νοιώθουμε κολακευτικά που έχουμε τόσους διεθνείς, αλλά αυτό πια είναι ξεζούμισμα και μπορεί να μας γυρίσει και μπούμεραγκ. Εχω ένα κακό προαίσθημα για τον Γιούρκα και τα ματς της Εθνικής. ΜΑΚΑΡΙ να πέσω έξω...

Ο Βύντρα είναι όντως ο MVP. Πέτυχε καθοριστικό γκολ σε καθοριστικό σημείο. Απεσόβησε γκολ σε εξίσου καθοριστικό σημείο. Είχε σουτ στο δοκάρι, ήταν δραστήριος, συνέχισε να προωθείτα ακόμα κι όταν του άλλαξε θέση και βέβαια όλα αυτά τα κάνει γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα του χαριστεί. Είναι μάγκας!

Ο Κατσούρ είναι όντως ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!

ΥΓ. Ξέρω γω γιατί τη σφάζουν την ΑΕΚ; Ανεξήγητο! Ούτε τα σφυρίγματα που δικαιούται δεν παίρνει. Και δεν ξέρει και σε ποιον να διαμαρτυρηθεί ο Θανόπουλος πρόεδρος της ΑΕΚ. Στον Θανόπουλο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα;

gatti said...

@zamuc: Aσε μας να χαρούμε όταν βλέπουμε λίγο μπαλίτσα! Δεν συμβαίνει συχνά. Το αν θα το πάρουμε είναι άλλο θέμα. Κι εγώ αμφιβάλλω. Θα δείξει...

gatti said...

@paoad: Είναι αλήθεια πως είναι άλλη ομάδα με Κάρα και άλλη χωρίς Κάρα. Μακάρι να βρει ο Ολλανδός έναν τρόπο να μην εξαρτά την παρουσία του Νίνη από την απουσία του Κάρα. Αλλά έτσι επανερχόμαστε στο γνωστό θέμα (περισσεύει είτε ο Σάλπι, είτε ένας εκ των Κατσουράνη - Ζιλμπέρτο).

Για τον Σισέ δεν αμφέβαλα στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να απαξιώσουμε έναν τέτοιο παικταρά. Αλλά βέβαια κάτι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό και να μην εξαφανιστεί πάλι επειδή δεν θα μπορεί να τροφοδοτηθεί.

Σχετικά με τον Σισέ... Τελικά δεν είναι τόσο ντίβα έτσι; Ενα παιδί είναι που χαίρεται με τη μπάλα και θέλει να κάνει το καλύτερο. Για τον εαυτό του και για την ομάδα. Ε, ας τον βοηθήσουν επιτέλους!

gatti said...

@tzonakos: Mια χαρά ήταν όλα! Και η γκολάρα του Κατσούρ και τα γκολ του Γάλλου αλλά και το καθοριστικό γκολ του Βύντρα και ο Νίναρος!

Ελα, δεν γκρινιάζουμε, αφού το ξέρεις το ...βίτσιο μας. Ας πούμε ότι με τον Βύντρα είμαστε κάπως πιο ...φειδωλοί!

Αλλά χαλάλι του χθες, τον άξιζε τον τίτλο του MVP και το χειροκρότημα! :)))

pensierix said...

Τρικυμία εν κρανίω ο Δημητριάδης...Από τη μια θεωρεί πασιφανή την εύνοια του ΠΑΟ, από την άλλη αναρωτιέται τι δουλειά είχε ο Κόκκαλης στον Πιλαβιο. Δίνει συγχαρητήρια στον διαιτητή αναγνωρίζοντας ότι ο μη καταλογισμός του φάουλ του Σάλπι ήταν ανθρώπινο λάθος, σκούζει για τη διαιτησία με το γαύρο αλλά κατά άλλα ο ΠΑΟ ελέγχει τα πράγματα. Λέει ότι ο Θανόπουλος κάνει ό,τι μπορεί αλλά αναπολεί τον Μελισσανίδη που δεν άφηνε να σφάξουν την ΑΕΚ (πώς το έκανε άραγε;).

coachp said...

Πενσιεριξ, αυτο ακριβως γράφω στο ποστ που έκανα. Τραγικος ο Δημητριαδης.

Εγω εχω άλλη άποψη για τον Νινη. Θεωρω πως πρεπει να παιζει παντα βασικός, ακομη και όταν παιζει χαλια. Εαν είναι μονιμα βασικός, θα εχει άλλη αυτοπεποίθηση. Θα πιστέψει και αυτος πολύ περισσοτερο στον εαυτό του. Αυτο χρειάζεται. Οχι να αποδειξει οτι αξιζει. Το ταλεντο του χρειάζεται αλλη διαχειριση για μενα. Καθιερωση.
Και του χρόνου, θα είναι 5 φορές καλύτερος και έτοιμος για το εξωτερικό. Ολα τα υπόλοιπα, θεωρώ οτι τον γεμίζουν αγχος. Ειναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικο ποδοασφαιρο αυτο το παιδι και με την τωρα μεταχειριση, θεωρώ πως δεν θα κανει την καριέρα που του αξιζει. Και αυτο το φοβαμαι επειδη ο Νινης παιζει πολυ καλα εδω και δύο μηνες. Ενώ ειχε καιρο να αγωνιστεί. Εαν πεσει η αποδοση του που είναι λογικό, τοτε θα πεσει ξανα και η ψυχολογια του. Για αυτο εχω αυτη την άποψη. Επειδη ειναι λογικο να συμβει αυτο και θα είναι πάρα πολύ κρίμα για ενα τοσο ταλαντουχο παιδάκι...

island said...

@coachp

"Εαν είναι μονιμα βασικός, θα εχει άλλη αυτοπεποίθηση."

Εάν ο μικρός είναι συνέχεια βασικός και αναντικατάστατος και το νιώσει αυτό τότε ζήτω που καήκαμε. Πάλι πίσω από μοντέλες θα τον κυνηγάμε. Μην ξεχνάς πως είναι μικρός και τα μυαλά βγαίνουν πολύ εύκολα από την θέση τους.

tzonakos said...

Γιατι οχι βασικός ο Νίνης ;
Αλλα ενας Νίνης θα φέρει την άνοιξη ;
Οχι.
Θέλει δουλειά ακομα η ομάδα μην παίρνουν αέρες τα μαλλιά μας και τα μυαλά μας !)

gatti said...

@pensierix: Πραγματικά ο Δημητριάδης πρέπει να βρίσκεται σε σύγχυση. Με αυτά που λέει αυτοαναιρείται. Κρίμα γιατί κάτι προσπαθεί να πει αλλά χάνεται μέσα στην ...τρικυμία.

Πάντως επί της ουσίας δεν έχει άδικο. Αν όντως έχει ξαναμοιραστεί η πίττα, έχει μοιραστεί στα δύο. Η ΑΕΚ είναι απέξω.

gatti said...

@coachp: Eγώ πάλι έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που τον διαχειρίζεται ο Τεν Κάτε. Αλλωστε νομίζω ότι η ώρα της καθιέρωσής του είναι κοντά. Λες να ξέρουμε εμείς καλύτερα από αυτόν;

Btw ΠΑΛΙ συμφωνείς με τον Ασημακόπουλο. Εδωσε ρεσιτάλ σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα! "Πότε σκοπεύει να βάλει τον Νίνη βασικό"; :ppp

Εχω την εντύπωση πια ότι κοντεύεις να γίνεις ...φαν του!

gatti said...

@island: Aυτό μας έλειπε να τον κυνηγάμε πίσω από τις μοντέλες....

gatti said...

@tzonakos: Eτσι! Θέλει δουλειά ακόμα η ομάδα, μην παίρνουμε πολύ αέρα...

coachp said...

ακόμη ακούς ασημακόπουλο εσύ...?
Πω πω!

Crazy Tourists said...

Το ξέρω ότι έχω πει πως δε θα γκρινιάζω για τον Καραγκούνη, αλλά δε μπορώ...
Τον βαρέθηκα!! Νίνης δαγκωτό!!
Κι εγώ πολύ χάρηκα για το Γάλλο! Και για το Λουκά!

Τρελοτουρίστρια

Γιώργος Τ. said...

Φέτος όλα δείχνουν διαφορετικά.. Δεν είναι μόνο το ότι η ομάδα σου βγάζει μια σιγουριά ότι θα το πάρει το παιχνίδι ακόμα κι αν δεν φορτσάρει.. Είναι και που ο κόσμος έχει υπομονή και πίστη στην ομάδα! Και οι γκρίνιες είναι πάρα πολύ λιγότερες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.. Και αν είχαμε και την αβάντα που έχει ο γαύρος από τα ΜΜΕ, τότε ποιός μας έφτανε!!
Ο κόσμος πιστεύει στον Σισέ! Τον βλέπει που τρέχει, που παθιάζεται, που τρελαίνεται! Αυτά θέλει ο κόσμος!!! Είναι και παικταράς (και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό).. Οπότε, του έδωσε τον χρόνο που χρειαζόταν!! Έχασε μερικές ευκαιρίες και αντί για γκρίνια, άκουσε ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ να φωνάζει το όνομά του!! Ελπίζω να πήρε μπρος!! Και να συνεχίσει!! Γιατί οι κινήσεις του είναι κινήσεις μεγάλου επιθετικού και τις χρειαζόμαστε!!

*αν το γκολ του Κατσουράνη το είχε βάλει ο Ντουντου, τι θα έγραφαν ακόμα οι "αντικειμενικοί"??

gatti said...

@coachp: Εδώ ακούς εσύ που δουλεύεις σε αντίπαλο σταθμό, δεν θα ακούω εγώ; :ppppp

gatti said...

@Crazy Tourists: Νίνης δαγκωτό, αλλά μην απαξιώσουμε και τον Κάρα! Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο!

Καλημέρα τρελοτουρίστι μου! :)))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Επειδή ...μας ξέρω καλά, φοβάμαι ότι η υπομονή υπάρχει μόνο όσο υπάρχουν και τα αποτελέσματα. Αν αυτά στραβώσουν, τότε θα φανεί κατά πόσο φέτος έχουν πράγματι αλλάξει πράγματα. Εύχομαι βέβαια να μην χρειαστεί να το ζήσουμε, αλλά από την άλλη, λογικό είναι πως κάπου θα στραβώσει κάτι. Δεν μπορεί να πάμε τρένο μέχρι το τέρμα.

Αυτό που έγινε με τον Σισέ ήταν πραγματικά πολύ σπουδαία υπόθεση! Μπράβο στα παιδιά που το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν! Σαν να τον ξύπνησε τον Γάλλο αυτή η αντίδραση του κόσμου.

Μήπως να το δοκιμάσουμε κάποια στιγμή με τον Λουκά;

* Αν το είχε βάλει ο Ντουντού; Θα είχαν βγάλει έκτακτο δελτίο στις ειδήσεις! :)))