Monday, July 11, 2011

H ζωή έχει πλάκα...


Κι αφού έχει χιούμορ ο Γιάννης, ήταν δυνατόν να μην έχει πλάκα η ζωή; Τι δηλαδή; Εσύ νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα; Αμ δε! Με την τζιγγεροπαρέα που έχουμε μπλέξει πάντα υπάρχει κάτι ακόμα που ούτε το φαντάζεσαι! Μιλάμε τώρα ότι οι επιλογές τους αγγίζουν τα όρια της διαστροφής. Και είναι τόση η διαστροφή τους που «παίζει» το ενδεχόμενο μερικές φορές να κάνουν κάποια πράγματα απλά και μόνο για να μας σπάσουν τα νεύρα.

Ζήσαμε λοιπόν να το δούμε κι αυτό! Ο Γιόσου Σαριέγκι, ο αρχηγός της γκέλας, αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ο Βάσκος... μαχητής κρίθηκε πως είναι ο άξιος διάδοχος του Τζιμπρίλ Σισέ (και του Ζιλμπέρτο Σίλβα) στο συγκεκριμένο πόστο. Ο αμυντικός που έχει φάει προσποιήσεις με κάθε δυνατό τρόπο, ο αμυντικός που τον ψάχνουμε στα μεγάλα παιχνίδια, ο αμυντικός που έχει μάθει απ' έξω κι ανακατωτά όλα τα νούμερα φανέλας των αντίπαλων επιθετικών (και μέσων μη σου πω...) θα προτάξει τα στήθη του στον εχθρό, θα τσαμπουκαλευτεί με τους αντιπάλους, θα σταθεί με θάρρος μπροστά στον διαιτητή, θα μπει στη μέση να χωρίσει τους παίκτες σε μια συμπλοκή (όσους φτάσει τέλος πάντων, στην τελική θα τους αρπάξει από το σώβρακο βρε αδερφέ...) και με την επιβλητική του προσωπικότητα θα εμπνεύσει τους συμπαίκτες του με πωρωτικές ομιλίες στα αποδυτήρια πριν το ματς και με την πολυεπίπεδη παρουσία του μέσα στο παιχνίδι.

Εχουμε να δούμε... αρχηγικές πατάτες στο γήπεδο τη φετινή σεζόν που θα πάει σύννεφο! Εκτός αν μας λυπηθεί ο μπαρμπα-Ζεσουάλδο και δεν τον βάζει βασικό. Αλλά στην ομάδα του Τζίγγερ μην είσαι και πολύ αισιόδοξος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Θα την πάρει τη φανέλα σπίτι του ο Βάσκος... αρχηγός!

Τώρα θα μου πεις, τι τα βάζεις με τον Τζίγγερ; Οι συμπαίκτες του τον ψήφισαν. Ναι, οκ... Αφού σπάνε πλάκα όλη με την Πανάθα, δεν θα σπάσουν οι ίδιοι οι παίκτες; Στην τελική στον φετινό Παναθηναϊκό της πλήρους απαξίωσης, πιστεύει κανείς ότι θα υπήρχαν πολλοί παίκτες που θα πέταγαν τη σκούφια τους για να γίνουν αρχηγοί; Ο Βύντρα μάνι μάνι ζήτησε να μην τον υπολογίζουν. Γιατί αυτός, παρά τα όσα του έχουμε σούρει κατά καιρούς, ΕΙΝΑΙ σοβαρός!

Χαίρει, λέει, της εκτίμησης των συμπαικτών του. Δεν αντιλέγω. Κι εμένα η φάτσα του Βάσκου συμπαθής μου είναι, αρκεί να μην παίζει και να βρίσκεται στον πάγκο. Και στην τελική άλλο αυτός που γουστάρεις για φίλο κι άλλο αυτός που θεωρείς ότι έχει αρχηγικές ικανότητες.

Κι όχι τώρα ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία το ποιος θα είναι αρχηγός. Ας πήγαινε καλά η ομάδα κι ας βάζανε κα τον Δημούτσο (λέμε και καμία μαλακία να περάσει η ώρα). Αλλά όπως και να το κάνεις σημειολογικά αυτή η κίνηση δείχνει πόσο έχει μικρύνει αυτή η ομάδα...

Scratch: Ο Καραγκούνης γιατί ζήτησε να εξαιρεθεί; Το φυλάει από πέρυσι, έχει σκοπό να την κάνει από την ομάδα ή έχει αντιληφθεί τι θα γίνει φέτος και δεν σκοπεύει να είναι αυτός που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Scratch 1: Xίλιες φορές πρώτος αρχηγός ο Λέτο. Ετσι κι αλλιώς τέτοιο μπουρδέλο που θα είναι φέτος η ομάδα, με τον Σεμπάστιαν θα υπήρχε και η πιθανότητα να κάνει ένα παιχνίδι π***να και να εκτονωθούμε βγάζοντας τα απωθημένα μας (αν μείνει κι αυτός βέβαια, γιατί σίγουρα πάει για «σκότωμα»).

Scratch 2: Πολύ καλή δουλειά λέει γίνεται στην προετοιμασία. Κατάλαβες... Καλοκαιρινή προετοιμασία α λα Νιόμπλιας θα είναι η φετινή. Χαλαρά και χωρίς ζόρι γι' αυτό και οι παίκτες την εκθειάζουν τόσο...

Scratch 3 (από greenwebfans): Ο Σαριέγκι θα πρέπει να φορέσει το περιβραχιόνιο στη μύτη. Μούρλια θα είναι!!!

Friday, July 8, 2011

Ο Γιάννης έχει χιούμορ...


Kαι τελικά ναι! Πέρασαν κασετομαχίες, σηκώσαμε πρωτάθλημα στο μπάσκετ με τον 3D στον πάγκο, βγήκαν στα φόρα (είναι ΤΑ fora πληθυντικός του forum που σημαίνει αγορά...) οι καταγγελίες και οι διάλογοι για τα στημένα, φεύγει ο Τζιμπρίλ της καρδιάς μας και αυτό το blog... εδέησε τελικά να ανοίξει (και ποιος θα το πάρει πια χαμπάρι θα μου πεις, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...) με αφορμή την επιστολή του ραλίστα στο ΔΣ του «τριφυλλιού». Ενα ΔΣ που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να διεξαχθεί, αφού πήρανε οι μέτοχοι τους δρόμους και τα λαγκάδια όπως είχανε κάνει πριν από αυτούς οι άλλοι της Super League, προκειμένου να βρουν μέρος διεξαγωγής όπου θα γλιτώσουνε το κράξιμο (σχετικά έχω γράψει και εδώ).

Σ' αυτά τα επίπεδα ξεφτίλας έχει φτάσει πια ο Παναθηναϊκός που οι μέτοχοί του κρύβονται σαν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μπας και τους πετύχει κανείς στο δρόμο και τους ψιθυρίζει δυο φωνήεντα.

Θα μου πεις, τι να κάνουν κι αυτοί... Αφού το έχουν εμπεδώσει το... ρητό «του φεύγα η μάνα ποτέ δεν κλαίει» και πράττουν ανάλογα. Κι άλλωστε όπως είπαν, δεν τους χωρούσε το πάρκινγκ που είναι στα γραφεία του Παναθηναϊκού και χρειάζονται περισσότερη άπλα. Ε, βέβαια, σάμπως τους έχει επηρεάσει η κρίση αυτούς για να κάνουν εκπτώσεις στις αμαξάρες που κυκλοφορούν; Μόνο για τον Παναθηναϊκό τους έχουν πιάσει οι τσιγκουνιές και δεν βάζου το χέρι στην τσέπη λες και θα τους το φάει το καβούρι.

Ο Τζίγγερ όμως άρχοντας! Δεν πήγε στο ΔΣ - και γιατί να πάει άλλωστε; δεν το συνηθίζει... - έστειλε και μια από τις γνωστές επιστολές του και «καθάρισε». Και τι έλεγε στην επιστολή; Τα γνωστά. Τις γνωστές γκοτζιλοφράσεις (κάποιοι λένε ότι την επιστολή του την έγραψε ο Δελατόλας, αλλά η συγκεκριμένη φράση είναι κοπιράιτ Γκοντζίλα) περί του «καλύτερου ρόστερ όλων των εποχών που όμως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί» (ενώ τα προηγούμενα ε! που είχε φτιάξει ο ίδιος γ***σαν κι έδερναν!), τις επιθέσεις σε Πατέρα και Βγενόπουλο και την αναφορά στην προσφορά της οικογένειάς του στην ομάδα.

Κάπως περίεργα βέβαια την αντιλαμβάνεται την προσφορά ο κύριος «έχω το 57%, αλλά λειτουργώ σα να έχω το 30% και τελικά δεν πληρώνω μία, αλλά από σήμερα θέλω και ενοίκιο για την Παιανία».

Και πέταξε και μια ατάκα για ενδεχόμενη επιστροφή των «σωτήρων» αν ευνοήσει το κλίμα ή γίνουν κατάλληλες οι συνθήκες. Τώρα αυτό το προβλέπει ότι θα συμβεί; Το φοβάται ότι θα συμβεί; Ο θεός κι η ψυχή του.

Η ουσία είναι ότι έκανε πάλι μία από τις γνωστές του επιθέσεις, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Για τι το προτίθεται να κάνει δηλαδή από εδώ και πέρα. Γιατί από την στιγμή που δεν βάζει ο ίδιος το χέρι στην τσέπη για την ομάδα που του ανήκει τότε όχι μόνο δεν βοηθάει στην προσπάθεια να μη φτάσει η ομάδα στο Πρωτοδικείο, αλλά ουσιαστικά την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σ' αυτό.

Κατά τ' άλλα η ομάδα θα «τρέξει» με τα λεφτά από τις πωλήσεις των πρωτοκλασάτων παικτών και αγορές από το «πανέρι».

Οπότε προβλέπω να ξαναζήσουμε εποχές προ συλλαλητηρίου με πολύ κράξιμο εντός και εκτός γηπέδου. Αν υπάρχει βέβαια κουράγιο για κάτι τέτοιο, γιατί παράλληλα με την εξαθλίωση του Παναθηναϊκού υπάρχει και η εξαθλίωση ενός ολόκληρου έθνους και ο καθένας έχει τα προσωπικά του προβλήματα να επιλύσει...


***

Scratch: Aκου ενοίκιο για την Παιανία! Πάλι καλά που δεν ζητάει αναδρομικά όπως ο ΓΑΠ για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός αν το κάνει για να προλάβει τις εξελίξεις και να «έχει λαμβάνειν» σε περίπτωση μεταβίβασης της ομάδας.

Scratch 1: Τζίγγερ, ο άνθρωπος που έκανε τη λέξη Πρωτοδικείο να φαντάζει ως λύτρωση.

Scratch 2: Ο δε Γόντικας στην κοσμάρα του. Εγινε λέει σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα το ΔΣ. Αλλά θα μου πεις θα μας σώσουν τα 6 μύρια σε τρία χρόνια που θα πάρουμε από την πώληση του Τζιμπρίλαρου.



Scratch 3: H θέση των green web fans για την ανακοίνωση Τζίγγερ: O Γιάννης μίλησε και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους για άλλη μια φορά με λόγια που καταλαβαίνει μόνο αυτός και συμφωνούν μαζί του ο Γκότζος και οι 10 τσάτσοι. Μόλις συνέλθουμε από το σοκ της ανακοίνωσης του Γιάννη, θα επανέλθουμε αναλυτικά, ήδη οι μισοί βρίσκονται σε χειρουργό και προσθετική μαλλιών, άλλοι το έχουν ρίξει στο ποτό και ακούν Τζων Τίκη και οι υπόλοιποι απλά γελάνε...

Γιάννη να μιλάς πιο συχνά... είναι δύσκολες οι εποχές και είσαι όαση γέλιου και χαβαλέ... Ο Γιάννης πλέον κάνει χαβαλέ.

Scratch 4: Eπέστρεψα λέμε!